E-CR.A.F.T. (Entrepreneurship, Creativity, and Arts for Future Teaching)

Επιχειρηματικότητα, δημιουργικότητα και τέχνες για τη μελλοντική διδασκαλία

Το έργο επικεντρώνεται στη δημιουργικότητα, στις πολύμορφες καλλιτεχνικές, οπτικές και πολιτιστικές εκφράσεις της, για να καινοτομήσει τη διδασκαλία που παρέχεται στις χώρες εταίρους, εισάγοντας λύσεις μάθησης βασισμένες σε παιχνίδια στην αξιολόγηση που αξιολογούν το δημιουργικό και επιχειρηματικό δυναμικό των μαθητών. Στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους νοοτροπίας με την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της χειροτεχνίας τους, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία και τη θέλησή τους να δοκιμάσουν τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες επικοινωνίας 4.0. Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του έργου, θα πραγματοποιηθούν δύο διεθνείς κινητικότητες για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη διαχείριση των εργαστηρίων δημιουργικότητας εμπνευσμένων από την τέχνη για την επιχειρηματικότητα και την ψηφιακή επικοινωνία 4.0 που είναι θεμελιώδεις στην πολιτιστική και δημιουργική οικονομία.

Η ιστοσελίδα του προγράμματος

Πρόγραμμα 6/2/2023 (Webex)

  Δευτέρα 6/2/2023
  1 2 3 4 5 6 7
Τζιοβάρας Απόστολος              
Λέλη Αθηνά       Γ2 Β3 Γ1 Β1
Σαμαρά Αθηνά     Α1   Α3 Α2 Α1
Συμεών Αγγελική Α1 ΓΑΠ ΓΑΠ ΒΑΠ      
Διώχνου Ζωή       Γ1 Γ2 Γ2 Γ2
Καμπουράκη Στασινή Α2 Β2   Α3      
Αγάπη Κωνσταντινίδου   Β3 Α2 Α2   Β3 Β2
Μήτσιος Νικόλαος   Α1   ΒΘΠ Α1 Α3 Α2
Κραββαρίτη Ευαγγελία Β3 ΓΟΠ ΓΟΠ   Β1    
Δανάη Νικολάου              
Λυμπέρης Βασίλειος       ΒΘΠ   Α1 Α3
Τριανταφύλλου Μαργαρίτα              
Ζυγουράκη Σταυρούλα Β1 ΓΘΠ ΓΘΠ   Α2 Β2  
Κατερίνα Κασσελά Β2 Β1 Α3        
Πηλιχού Βασιλική              
Σούμπαση Σταυρούλα Γ2 Α3 Β2   Γ1    
Κουμαντάκη Σοφία              
Σαρίκος Μιχαήλ              
Θεοδόσης Μπερναλής Α3 Α2 Β3        
Αναγνωστόπουλος Ευθύμιος              
Μπίνα Ανδριάνα         Β2 Β1 Β3

Πατώντας στο όνομα του Καθηγητή ανοίγει το link

Μη προσμέτρηση απουσιών που οφείλονται στην εποχική γρίπη

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (ΦΕΚ τ. Β΄ 2005/31-5-2019), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως του κηδεμόνα ή του μαθητή αν είναι ενήλικος και με την προσκόμιση από πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας, δηλαδή να αναφέρει πως ο μαθητής πάσχει από εποχική γρίπη και να περιέχει και το διάστημα που θα απουσιάσει από το σχολείο. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Η σχετική εγκύκλιος

Ψυχολόγος στο Σχολείο

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας από τις 24/11/2022 και κάθε Πέμπτη θα βρίσκεται η ψυχολόγος κ. Μάρα Φωτιάδου για να παρέχει υποστήριξη σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς προς το συμφέρον της σχολικής κοινότητας. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση ώστε να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συνάντηση ή απευθείας με την ψυχολόγο κάθε Πέμπτη. 

Ενημέρωση Γονέων – Εκλογές Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου κτηρίου μας, ενημέρωση γονέων για το Λύκειο και θέματα του σχολείου.

Παράλληλα θα γίνουν και εκλογές για την ανάδειξη του νέου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το σχολικό έτος 2022 – 2023. Όποιος γονέας – κηδεμόνας επιθυμεί να είναι υποψήφιος μπορεί να το δηλώσει με mail ή τηλεφωνικά στην Διεύθυνση του σχολείου μέχρι 27/10. Η συνδρομή για την ενίσχυση του Ταμείου του Συλλόγου των Γονέων και κηδεμόνων ανέρχεται στα 5€ (προαιρετικά).