Το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» έχει πάρει το όνομά του από το προάστιο της Αθήνας, τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου βρίσκεται, και από τον διάσημο Έλληνα παιδαγωγό Μίλτο Κουντουρά.

Nea Philadelpheia

Town Hall of Nea FiladelfiaMonument in Nea Filadelfia

Η Νέα Φιλαδέλφεια κατοικείται από περίπου 50.000 κατοίκους. Έχει πάρει το όνομά της από την αρχαία πόλη «Φιλαδέλφεια» της Μικράς Ασίας, από όπου προήλθαν οι πρώτοι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας ως πρόσφυγες, μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

 

Miltos KountourasΟ Μίλτος Κουντουράς (1889-1940) αγωνίστηκε για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης. Οι απόψεις του συνοψίζονται στα αιτήματα για ελευθερία στο σχολικό βιβλίο, σεβασμό στο δάσκαλο και στην ιδιομορφία του κάθε σχολείου και κάθε παιδιού και κυρίως στην έμφαση στον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου.

Στεγάζεται στις κτιριακές εγκατάστάσεις, που από τη δεκαετία του '70 φιλοξένησε το παλιό 3ο Λύκειο Νέας Φιλ/φειας και από το 1984-85 μέχρι το 2000 υπήρξε η έδρα του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) Νέας Φιλαδέλφειας "Μίλτος Κουντουράς".  

Στο σχολείο μας σήμερα (Δεκέμβριος 2013) υπηρετούν 19 εκπαιδευτικοί και φοιτούν 178 μαθητές. Διαθέτει 44 αίθουσες διδασκαλίας (αρκετές παραμένουν κενές), 5 εργαστήρια, (3 εργαστήρια Πληροφορικής, 2 εργαστήρια Φυσικο-Χημείας), εργαστηριακό κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.), βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, 2 αίθουσες εκδηλώσεων-πολλαπλών χρήσεων-αμφιθέατρο και γραφεία διοίκησης.

Βασική επιδίωξη συνεχίζει να αποτελεί η σύνδεση του σχολείου με τη ζωή μέσα από πληθώρα εξωσχολικών δραστηριοτήτων και ερευνητικών-εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Αθλητικές δραστηριότητες, προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Πολιτιστικά, ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning, Comenius). Επίσης, το σχολείο μας αποτελεί ένα από τα σχολεία της UNESCO.

 

Το Σχολείο μας έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς Πληροφορικής και Πολυμεσικών Εφαρμογών, σε σχολικούς αθλητικούς και καλλιτεχνικούς αγώνες, για την παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας καθώς και για δημοσιεύσεις άρθρων των μαθητών μας σε εφημερίδες και περιοδικά.

AwardsAwards
Awards

Activities

Activities

MagazinesAwards